angel egea administracioLlicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) el 1992, Mestratge en alta funció directiva per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) el 2008, Curs d'estratègies d'innovació i lideratge per a la gestió pública per IESE (2012), Diplomat en el Curs especial per a executius de societats i experts tributaris (Abat Oliba-CEU) el 1993 i amb estudis de doctorat de Dret Financer i Tributari a la UB.

És funcionari dels cossos d’Advocacia, Superior i Administratiu de la Generalitat de Catalunya.

Ha desenvolupat la seva carrera professional a la Generalitat de Catalunya des del 1986. Des del 1994 ha estat lletrat del Gabinet Jurídic de la Generalitat, ingressant al cos d’Advocacia de la Generalitat l’any 2003, des d’on ha exercit la representació i defensa jurídiques de la Generalitat davant tots els òrgans judicials de les diferents jurisdiccions.

Ha estat director de Serveis del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural des del 2012 fins el 2015 i advocat en Cap de l’Assessoria Jurídica del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya des del 2004 fins el 2011. Així mateix, ha ocupat la responsabilitat de grup en matèries Tributària (2003-2004) i de Govern (2011-2012) de la Direcció General d’Assumptes Contenciosos del Gabinet Jurídic de la Generalitat.

És professor de Dret Administratiu a l’EAPC i ha estat professor del Màster d’Advocacia i del Programa de postgrau en Aprofundiment en Dret Públic de la Universitat Pompeu Fabra-IEC-Barcelona School of Management. Així mateix, ha participat en nombroses ponències i seminaris i ha dut a terme publicacions de naturalesa jurídica.

twitter home linkedin home youtube home