02/11/2015

Aquest dissabte es va presentar a Barcelona una xarxa ciutadana que busca enfortir les iniciatives existents contra la corrupció a Espanya, coordinar-les i facilitar l'intercanvi d'informació entre elles. Aquest grup ciutadà es va presentar en el marc de la setena edició del Free Culture Forum 2015, celebrat al centre cultural La Farinera.

Entre els seus impulsors figuren Xnet, 15MpaRato, l'exdiputat de la CUP i president de la comissió d’investigació sobre el frau fiscal del Parlament, David Fernàndez, o la plataforma Acció Cívica. Entre els consultors del grup es troben també Itzíar González, exregidora del PSC de Ciutat Vella a Barcelona, que va denunciar irregularitats en el cas de l'hotel del Palau de la Música; Hervé Falciani, enginyer de sistemes conegut per aportar informació de suposats comptes d’evasors fiscals; Lluís Rabell per la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona; Raúl Burillo, exdelegat especial de l'Agència Tributària a Catalunya; a més de la publicació Cafèambllet.

Cada col·lectiu integrat en aquesta xarxa seguirà fent el seu treball però ara hi haurà un intercanvi d'informació entre ells que permetrà accelerar la cerca de dades i, per tant, enfortir la lluita contra la corrupció.

El Grup de Treball contra la Corrupció a Catalunya té en marxa la denominada #BustiaX, un canal de filtracions a disposició de la ciutadania perquè pugui vehicular denúncies sobre casos de corrupció. Un canal de comunicació que està operatiu des del passat estiu i que, segons els seus impulsors, fins ara ha rebut unes cinc-centes denúncies.

twitter home linkedin home youtube home