21/06/2016

Com a part del projecte finançat per la Unió Europea coordinat pel Ministeri de Justícia d’Estònia en el què va participar l’Oficina Antifrau de Catalunya sota el títol Reducció de la corrupció: èmfasis en la corrupció al sector privat (HOME/2013/ISEC/AG/FINEC/4000005200) s’han distribuït per part dels coordinadors dos documents.

El primer d’ells es titula 11 mesures contra la corrupció empresarial i per un clima empresarial honest abarca conceptes clàssics de la corrupció al sector privat i destaca onze mesures anticorrupció que poden ser implementades per les empreses al sector privat en l’àmbit de la prevenció i de l'ètica, la direcció i la responsabilitat i la importància dels controls a les mateixes .

El segon document resultant del projecte és un estudi anomenat La corrupció en el sector privat. Una enquesta sobre el marc dels negocis de Dinamarca i Estònia, que recull els resultats d’una enquesta en el marc dels negocis de Dinamarca i Estònia. L’estudi vol aportar llum sobre l’abast i les formes que adopta la corrupció al sector privat a través d’una enquesta realitzada a 1000 directius d’empreses (de nacionalitat estònia i danesa) sobre la percepció de la corrupció al sector privat en aquests dos països i sobre la importància que juguen els directius en la prevenció d’aquesta tipologia de delictes.

twitter home linkedin home youtube home