18/04/2018
  • El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, participarà a la taula rodona "Mecanismes per prevenir la corrupció associada al finançament irregular de partits polítics i sindicats: transparència, publicitat activa i supervisió/fiscalització"
  • Ponents de reconegut prestigi procedents de diversos àmbits participaran a la 7a jornada de formació del programa Aula de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb l’objectiu d’informar els servidors públics del conjunt d’administracions

La setena jornada de l'Aula de Transparència abordarà el tractament de la transparència en el finançament de partits polítics i sindicats. Un tema complex que s’ha vist tractat en diversos treballs de caire jurídic, periodístic i que ha tingut una especial dedicació dels organismes de control. Les obligacions de transparència establertes en el títol II de la Llei 19/2014 també són aplicables als partits polítics, a les associacions i fundacions vinculades, a les organitzacions sindicals i empresarials i a les entitats privades, sempre que es donin determinats supòsits.

El director d’Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, intervindrà a la taula rodona "Mecanismes per prevenir la corrupció associada al finançament irregular de partits polítics i sindicats: transparència, publicitat activa i supervisió/fiscalització". Gimeno centrarà la seva presentació en la prevenció del finançament irregular dels partits polítics i compartirà taula amb la directora de l'Agència de Transparència de l’AMB, Gemma Calvet i Barot, i el síndic major de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, Jaume Amat i Reyero. Moderarà la taula el membre del Consell Assessor de Transparència Metropolitana, Tomàs Font i Llovet.

Inscripció a la 7a jornada de formació de l'Aula de Transparència de l'AMB

twitter home linkedin home youtube home