05/04/2018
Fòrum Global OCDE

La delegació d'Antifrau amb Poëti (dta.). Foto: Antifrau

  • Durant la trobada s’ha presentat l’estudi “Educació per la integritat” que pretén ser una eina per als professors interessats en els mètodes efectius per a l'ensenyament de la integritat pública i la lluita contra la corrupció
  • L’Oficina Antifrau de Catalunya ha participat al fòrum amb una delegació encapçalada pel director adjunt, Joan Xirau, i el director de Prevenció, Òscar Roca

El 27 i 28 de març, l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) va celebrar el seu Fòrum Global sobre Integritat i Anticorrupció a París. Sota el lema "Integritat del planeta", el fòrum -de rellevància mundial i que es realitza des del 2013- va comptar amb referents dels sectors públic i privat que van debatre sobre temes com la integritat al govern local, sobre com el comportament humà és un element que no es sol tenir en compte en el moment de crear polítiques d’integritat –sessió en la què es va presentar la publicació “Behavioural Insights for Public Integrity”; la importància de l’Open data per a la prevenció i la lluita contra la corrupció, la importància de la cooperació entre les autoritats anticorrupció i les agències tributàries dels diferents països, la integritat als esports i, finalment, l’educació per a la integritat pública dels joves.

En la sessió en la que es va tractar aquest últim tema, es va presentar la publicació de l’OCDE “Educació per la integritat: ensenyament sobre la lluita contra la corrupció, valors i l’estat de dret”. La publicació parteix de la base que “la construcció d’una cultura de la integritat en una societat comença necessàriament amb l’educació dels joves. El coneixement, les habilitats i comportaments que els joves adquireixin el dia d’avui conformaran el futur del país”.

Es tracta d’una eina de prevenció i d’un conjunt de materials i recursos que volen ser una referència pels responsables de polítiques públiques i educadors en el desenvolupament del seu propi pla d’estudis i tasques a l’aula.

El director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Joan Xirau, el director de Prevenció, Òscar Roca, i una tècnica de Prevenció van participar al fòrum per conèixer els darrers desenvolupaments de polítiques públiques en la lluita contra la corrupció.

En el marc del fòrum, la delegació d’Antifrau es va reunir amb el president de l'Alta Autoritat per a la Transparència de la Vida Pública de França, Jean-Louis Nadal, amb el Ministre encarregat de la integritat dels mercats públics del Govern del Quebec, Robert Poëti, així com amb dos analistes de polítiques de la Divisió d'Integritat del Sector Públic de la Direcció de Governança Pública de l'OCDE.

twitter home linkedin home youtube home