28/11/2017

L’Oficina Antifrau de Catalunya reclama amb urgència un marc normatiu integral de protecció dels alertadors per evitar situacions com les viscudes per Ana Garrido

El Tribunal Suprem no ha admès el recurs 3627/2014, interposat per l’ajuntament de Boadilla del Monte, i ha posat fi al via crucis d’Ana Garrido, la denunciant que va destapar la trama Gürtel des del seu lloc de tècnica municipal al consistori esmentat.

L’alt tribunal confirma així les anteriors sentències, favorables a Garrido, per l’extinció irregular del seu contracte i pel dany moral, producte de l’assetjament laboral que va patir.

L’Oficina Antifrau de Catalunya reclama amb urgència un marc normatiu integral que, d’acord amb els estàndards internacionals, ofereixi alternatives segures al silenci i posi el potencial de la institució al servei de la protecció dels denunciants.

Des d’Antifrau es valora molt positivament la decisió del Tribunal Suprem, ja que suposa una notícia reparadora per a la denunciant i també per a totes les persones que són objecte de represàlies pel fet de ser alertadors de casos de corrupció per defensar la integritat i l’interès general. Aquesta decisió suposa un pas endavant per a les institucions que treballen perquè la denúncia es percebi socialment com un acte de civisme i no com una deslleialtat i s’atorgui emparament suficient contra tota represàlia.

Carta a la ciutadania d'Ana Garrido Ramos. Ganamos los buenos

Interlocutòria del Tribunal Suprem d'inadmissió del recurs 3627/2014

twitter home linkedin home youtube home