15/11/2017

Del Baròmetre es desprèn que la ciutadania espanyola es de les que se sent més disposada i obligada a denunciar un cas de corrupció, en concret un 92% de les persones entrevistades davant el 59% de mitjana dels 119 països avaluats. Espanya també és dels països on la ciutadania creu que pot influir més en la lluita contra la corrupció, amb un 72% de persones que opina afirmativament davant la mitjana internacional d’un 54%

El Baròmetre Global de la Corrupció 2017 reuneix les dades relatives als Informes de les següents regions del món: Àfrica subsahariana, Orient Mitjà i Nord d'Àfrica, Europa i Àsia Central (que inclou a Espanya), Àsia i Pacífic, així com Amèrica. A través de les diverses valoracions s'obté una radiografia mundial d'aspecte relacionats amb l'actitud i l'experiència ciutadana sobre la corrupció, la implicació dels respectius governs davant d'aquest important problema, el nivell de suborns existent a cada país, etc.

De l’informe es desprèn que als països més rics, gairebé dos de cada tres enquestats (el 65 per cent) opinen que les persones amb alts ingressos tenen massa influència en les polítiques públiques. D’altra banda, el Baròmetre confirma que un gran obstacle en la lluita contra la corrupció és la manca de protecció dels que la denuncien. El 30 per cent de tots els entrevistats a Europa i Àsia Central van dir que el principal motiu pel qual no hi ha més persones que denunciïn casos de corrupció és perquè tenen por de les conseqüències. Pel que fa a la percepció de la corrupció, un de cada tres ciutadans de tot Europa i Àsia Central afirmen que la corrupció i els suborns és un dels grans problemes dels seus països.

Transparència Internacional (TI) és l'única ONG a escala mundial dedicada a combatre la corrupció, congregant a la societat civil, sector privat i els governs en una àmplia coalició global. L’organització aborda les diferents facetes de la corrupció, tant a l'interior dels països com en el pla de les relacions econòmiques, comercials i polítiques internacionals. En l'àmbit internacional, l’organisme impulsa campanyes de conscienciació sobre els efectes de la corrupció, promou l'adopció de reformes polítiques, l'establiment de convencions internacionals sobre la matèria; encoratja l'adhesió a les mateixes i després observa la implementació d'aquests acords per part dels governs, corporacions i empreses.

twitter home linkedin home youtube home