La formació és un dels pilars estratègics de la direcció de Prevenció d’Antifrau en la seva missió de contribuir perquè les institucions públiques siguin més resistents als riscos de corrupció.
Formar en integritat és clau en el procés de sensibilització de les institucions i contribueix de manera significativa a iniciar els canvis en la cultura ètica organitzativa. L’experiència ens demostra que la formació actua com un detonant, com un primer impuls que, per transcendir a la cultura de l’organització, requereix continuïtat amb ulteriors actuacions que, de manera coherent, segueixin el procés de sensibilització.
La formació s’orienta també a l’adquisició de coneixement especialitzat en l’àmbit de la prevenció i lluita contra la corrupció així com al desenvolupament i potenciació de determinades habilitats dels seus destinataris.
L’Oficina garanteix la qualitat de la formació amb criteris pedagògics, ja sigui controlant el procés del disseny formatiu, validant-ne la metodologia o sumant esforços amb institucions col·laboradores.
La participació en màsters o en jornades d’àmbit professional són una mostra de la nostra implicació activa en programes de formació impulsats per institucions o organitzacions amb les quals compartim objectius i sinergies pel que fa a temes objecte de treball de l’Oficina.
Ens adrecem principalment a servidors públics, amb especial atenció a electes, directius, comandaments i tècnics que tinguin responsabilitats en àrees clau per treballar l’enfortiment de la integritat de les institucions públiques on desenvolupen les seves tasques professionals. També a altres col·lectius que, per les seves característiques, siguin públic objectiu com ara la societat organitzada, els joves o els partits polítics.
Amb accions formatives en formats d’ampli abast volem arribar a aquests col·lectius per compartir plantejaments generals sobre l’enfortiment de la integritat de les institucions i més específics sobre la gestió dels riscos de corrupció.
8416
Participants
402
Accions formatives
1688
Hores lectives
-
Nivell satisfacció
Accions formatives organitzades directament amb la institució interessada, mitjançant el disseny de programes ad hoc o programes “a mida”, amb sessions de formació que permeten sensibilitzar els servidors públics de l’administració local, ja siguin càrrecs electes o directius i comandaments.
Accions formatives organitzades de manera “oberta”, és a dir aquelles sessions incloses en el marc dels plans de formació anuals de les institucions que tenen encomanada la funció d’actualització i formació dels servidors públics de Catalunya, i aquelles que ho fan en un àmbit supramunicipal.
Accions formatives organitzades directament amb la institució interessada, mitjançant el disseny de programes ad hoc o programes “a mida”, amb sessions de formació que permeten sensibilitzar els servidors públics de l’administració de la Generalitat.
Les sessions amb l’Escola d’Administració Pública de Catalunya es van organitzar de manera oberta per servidors públics de la Generalitat fins al setembre de 2013. Des de llavors, les accions formatives realitzades a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya s’organitzen conjuntament per servidors públics de l’Administració Local i de la Generalitat (veure dades en Administració Local i de la Generalitat).
Accions formatives organitzades per l’Escola de l’Administració pública de Catalunya on els destinataris són tant els servidors públics de l’Administració local com de l’Administració de la Generalitat.
Accions formatives dirigides a diversos col·lectius de la universitat: alumnes de màsters, directius i comandaments i personal d’Administració i Serveis de les Universitats.
Accions formatives organitzades directament amb la universitat interessada, mitjançant el disseny de programes ad hoc o programes “a mida”, amb sessions adreçades a alumnes de màsters o diplomatures.
Accions formatives organitzades de manera “oberta”, és a dir aquelles sessions incloses en el marc dels plans de formació anuals de les universitats que tenen encomanada la funció d’actualització i formació del propi personal.
Jornades organitzades per l’Oficina Antifrau de Catalunya amb col·laboració amb altres institucions com el Parlament de Catalunya, el Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat de Barcelona.