El director d’Antifrau trasllada al conseller d’Economia i Hisenda el projecte de pressupostos de la institució

El director d’Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha plantejat aquesta proposta en la primera trobada institucional amb el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, que ha tingut lloc aquesta tarda a la seu del Departament d’Economia i Hisenda

En el marc d’aquesta trobada, el director d’Antifrau ha posat a disposició dels gestors dels fons Next Generation totes les eines de prevenció i control del frau i la corrupció de què disposa l’Oficina per elaborar els plans antifrau que es requereixen

Primera trobada institucional entre el conseller d'Economia i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya
Primera trobada institucional entre el conseller d'Economia i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya

13 d’octubre de 2021. El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, i el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, s’han reunit aquesta tarda a la seu del Departament, on han mantingut la seva primera reunió institucional. En el marc d’aquesta trobada, Gimeno ha traslladat a Giró el projecte de pressupostos de la institució que dirigeix.  

D’altra banda, Gimeno ha manifestat a Giró la voluntat d’Antifrau de posar a disposició de les institucions i entitats que han de preparar els plans antifrau associats als fons europeus de Recuperació, Transformació i Resiliència totes les eines de prevenció i control, de les quals ja disposa, per facilitar l’elaboració d’aquest mecanisme de control i prevenció del frau i la corrupció.

El director d’Antifrau ha declarat al conseller d’Economia i Hisenda que la institució que dirigeix disposa de moltes de les eines que reclama aquest mecanisme per la seva expertesa en tot el cicle de la corrupció. Gimeno ha manifestat que aquest mecanisme que ara s’exigeix per gestionar els fons europeus no hauria de ser circumscrit a uns fons concrets. I ha assegurat que la gestió dels riscos s’ha de produir en tot allò que impliqui gestió de diners públics. No té gaire sentit que s’exigeixin mecanismes de control diferents quan es gestionen fons europeus o quan es tracta de subvencions ordinàries que atorga la Generalitat o les entitats supramunicipals. En tots els casos, es tracta de recursos públics.