El director d’Antifrau participa en la XI Trobada del Cicle de Contractació Pública de Qualitat, organitzada per l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris
Gimeno ha remarcat que amb l’aplicació de la Llei 2/2023, de protecció de les persones alertadores, es crea l’obligació de tenir un canal intern per a les empreses privades de més de cinquanta treballadors i a totes les institucions públiques
26 de setembre de 2024. El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, ha participat en la XI Trobada del Cicle de Contractació Pública de Qualitat, organitzada per l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris (ACEDE), en un format d’esmorzar col·loqui.
Després de les presentacions, el director d’Antifrau ha explicat als assistents de l’associació les funcions de l’Oficina i la situació en la què es troba actualment. Gimeno ha remarcat que amb l’aplicació de la Llei 2/2023, de protecció de les persones alertadores, es crea l’obligació a les empreses privades de més de cinquanta treballadors i a totes les institucions públiques de tenir un canal intern, amb un responsable del sistema intern d’informació.
“Des del punt de vista de protecció de les persones que informen, i des del punt de vista dels canals interns, hi ha la possibilitat que l’Oficina imposi sancions per incompliment d’alguna d’aquestes obligacions o per alguna actuació que sigui contrària a la Llei”, ha assenyalat Miguel Ángel Gimeno.
El director d’Antifrau ha afegit que “l’Oficina és la responsable del registre i del control que aquest canal intern compleixi les exigències mínimes de la Llei”. Tot seguit ha lamentat que “moltes empreses i institucions no estan complint i això és una infracció”.
Al col·loqui s’han tractat altres temes, com: les irregularitats administratives, el frau, el fraccionament de contractes, els contractes d’emergència, la contractació als ens municipals, l’incompliment de convenis col·lectius dels sectors i dels plans d’igualtat i l’expulsió del mercat d’empreses que incompleixen i provoquen perjudici.
L’ACEDE es defineix com una associació que uneix persones, empreses i entitats de diversos sectors per fomentar la col·laboració i la integració. També serveixen com a nexe entre representants polítics, agents socials i el sector empresarial, i promouen accions per millorar l’entorn econòmic i social, com aquesta trobada.