La línia d'actuació "Per la integritat en l'esport" de l'Oficina Antifrau de Catalunya neix a partir de l’aposta per incidir en l’educació dels joves sobre el valor de la integritat.

En col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya s’ha elaborat una activitat de sensibilització sobre ètica i esport per als alumnes de 4t d’ESO per fomentar la reflexió i el debat, extensible a qualsevol àmbit, més enllà de l’esport.

          Vídeo per treballar l'activitat:             Activitat per a alumnes de 4t d'ESO:
activitat per integritat esport 

 

Per la integritat en l’esport pivota sobre dos pilars fonamentals:

per integritat esport

Objectius i contingut de l'activitat

L’activitat “Per la integritat en l’esport” és una proposta per als docents per treballar amb els alumnes de 4t d’ESO. Conté a part dels objectius exposats, les competències per fomentar el debat a partir de la visualització del vídeo, així com els continguts claus que s’hi treballen. Per últim, hi ha exemples d’indicadors que permeten avaluar l’activitat i un breu qüestionari final d’avaluació per a docents.

Després de la projecció del vídeo i del posterior debat originat a partir de l'activitat, es pretén treballar sobre els següents objectius:

  1. Reflexionar sobre com les pròpies decisions poden afectar altres persones
  2. Sensibilitzar sobre la necessitat de respectar els principis i valors, prenent consciència que no tot s’hi val per a guanyar
  3. Fer extensible la reflexió a altres àmbits del dia a dia més enllà de l’esport
  4. Reforçar els coneixements, habilitats i comportaments dels joves que potenciaran la integritat dins la societat
  5. Crear consciència sobre la necessitat de fomentar una cultura de la integritat

Vídeo:

campanya integritat esportSom a finals de temporada, a l’últim partit. L’equip protagonista del vídeo necessita guanyar per pujar de categoria. Ara bé, dependrà del resultat d’un tercer partit, que juguen immediatament després del partit de l’equip protagonista, per poder-ho fer ...

 Activitat "Per la integritat en l'esport"

Presentació

presentacio campanya integritat esportL’Institut Montserrat de Barcelona va acollir el 19 d’abril de 2018 la presentació de l'activitat de sensibilització "Per la integritat en l’esport". L’Oficina Antifrau i el Departament d’Ensenyament van presentar conjuntament l’acte davant d’una seixantena d’alumnes de 4t d’ESO del propi centre.

A continuació es pot veure la repercussió que va tenir als mitjans de comunicació:

Notícia al Telenotícies cap de setmana vespre de Televisió de Catalunya (06/05/2018)

Antifrau presenta “Per la integritat en l’esport” amb l’objectiu de fomentar els valors del joc net entre els joves

Vídeo de la presentació

Convocatòria de premsa per la presentació de "Per la integritat en l'esport"

Nota de premsa del 28/01/2019 d'anunci de la posada en funcionament d’una eina pedagògica creada per Antifrau que consisteix en una activitat audiovisual

Xifres

xifres campanya integritat esport planta cara joc brut

twitter home linkedin home youtube home