Antifrau participa a un taller sobre integritat en projectes d'infraestructures celebrat a Washington
El director de Prevenció d'Antifrau, Òscar Roca, durant la intervenció en línia

7 de desembre de 2023. El director de Prevenció de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Òscar Roca, ha participat a un taller sobre integritat en projectes d'infraestructures, que s’ha celebrat a Washington els dies 30 de novembre i 1 de desembre. Òscar Roca ha intervingut en línia des de Catalunya a les jornades organitzades als Estats Units d’Amèrica per l'Oficina de l’Oficial de Sancions, l'Oficina d'Integritat Institucional, el Sector d'Infraestructura i Energia, la Divisió d'Innovació per Servir el Ciutadà, el BID Invest i el Fons de Transparència (constituït per fons dels governs de Noruega, Canadà, Suècia i Itàlia, i contribucions de Microsoft Corporation), amb la participació de la Vicepresidència d'Integritat Institucional del Banc Mundial i el suport d'ICEX Espanya Exportació i Inversions i l'Ambaixada d'Espanya als Estats Units.

Al taller on ha participat el director de Prevenció d’Antifrau s’ha tractat com enfrontar els riscos de corrupció i altres pràctiques prohibides als projectes d'infraestructures. L’acte ha servit també per proporcionar als participants dels sectors públic i privat enfocaments per avaluar i reduir aquests riscos, en facilitar l'intercanvi de coneixements, experiències i millors pràctiques.

Els participants també han explorat com poden treballar els sectors públic i privat conjuntament per mitigar els riscos d'integritat i l'impacte reputacional. Si bé el taller s’ha centrat en els projectes d'infraestructura, els debats sobre les experiències i les millors pràctiques en matèria de mitigació de riscos i mesures de compliment són aplicables a tots els sectors.