El director d’Antifrau ha comparegut a la comissió d’Economia, Hisenda i Pressupostos del Parlament Basc per explicar la trajectòria, estructura i competències de la institució

Aquesta compareixença s’ha produït en el marc de la ponència parlamentària de la reforma de la Llei del Tribunal Basc de Comptes Públics, que celebra el Parlament d’Euskadi

comissió d’Economia, Hisenda i Pressupostos del Parlament Basc
comissió d’Economia, Hisenda i Pressupostos del Parlament Basc

23 de febrer de 2021. El director d’Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha comparegut aquest migdia a la comissió d’Economia, Hisenda i Pressupostos del Parlament Basc per explicar la trajectòria, estructura i competències de la institució. Aquesta compareixença s’ha produït en el marc de la ponència parlamentària sobre la reforma de la Llei del Tribunal Basc de Comptes Públics.

Gimeno en la seva intervenció ha repassat breument la Llei de creació de la institució catalana, la seva estructura i les seves competències. En aquest sentit, ha detallat que Antifrau s’organitza al voltant de dues gran àrees: investigació i prevenció. 

Tot seguit, ha remarcat la necessitat que les persones que dirigeixen institucions de control passin un examen d’idoneïtat exhaustiu i ha recordat que les institucions necessiten d’una gran transparència i cultura ètica per guanyar-se la confiança de la ciutadania.

Sobre aquest extrem, Miguel Ángel Gimeno ha remarcat, en el torn de paraules, que la transparència afavoreix que els ciutadans puguin saber com s’han pres certes decisions a partir de l’empremta normativa, que ha afegit, significa deixar constància de totes les reunions que poden tenir certs grups amb els representants de les institucions públiques i que poden acabar influint en la configuració d’una norma.

D’altra banda, també ha aprofitat per detallar la feina realitzada per Antifrau al voltant dels conflictes d’interès. El director d’Antifrau ha remarcat que gestionar-los i fer-ne un seguiment detallat i continuat pot evitar un acte de corrupció o frau posterior. 

Finalment, el director d’Antifrau ha insistit en la necessitat de reforçar la cultura ètica de las institucions públiques. “Base – ha dit- per recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions i la seva participació. 

Compareixença del director d'Antifrau a la comissió d’Economia, Hisenda i Pressupostos del Parlament Basc