Sessió inicial del mòdul “Ètica i poder” del màster sobre corrupció de la UB

Jordi Tres durant la intervenció a la jornada del mòdul  "Ètica i poder" del màster de la UB

Avui s’ha celebrat la jornada d’inici del tercer mòdul del màster Prevenció, control i reacció davant la corrupció. Public compliance, bon govern i bona administració (2016-2018) que organitza la Universitat de Barcelona (UB) amb la col·laboració de l’Oficina Antifrau de Catalunya. El mòdul “Ètica i poder” el coordina el director de Prevenció de l’OAC, Òscar Roca. Durant la jornada ha tingut lloc la sessió “Sensibilització, formació i instruments d’assessorament”, impartida pel cap de Formació de la direcció de Prevenció d'Antifrau, Jordi Tres.

La sessió pretén, en primer lloc, fer una distinció de l’abast de les actuacions de sensibilització, formació i assessorament en els processos de prevenció de la corrupció. Cerca també fer una identificació de les claus de l’èxit en l’impuls, l’organització i el disseny de les accions de sensibilització i formació. A més, pretén entrar en la diferenciació dels passos en un procés de sensibilització i enfortiment de la cultura ètica d’una organització. Finalment, tracta diferents aspectes clau de les eines d’assessorament per reforçar la integritat institucional.

En la mateixa jornada, la professora a la Facultat de Filosofia de la UB, Begoña Roman Maestre, ha impartit la sessió “Ètica professional pública. Principis i normes de conducta a l’ordenament jurídic”. El personal de l’Oficina Antifrau impartirà diverses sessions de l’actual mòdul del màster.

Mòdul 3 'Ètica i poder'