El director adjunt participa a la cloenda del primer mòdul del màster sobre corrupció de la Universitat de Barcelona

Joan Xirau durant la sessió de cloenda del primer mòdul  del màster

Joan Xirau, director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya, participa a la cloenda del primer mòdul del màster Prevenció, control i reacció davant la corrupció. Public compliance, bon govern i bona administració (2016-2018). La sessió se celebra a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) i porta per títol “Bon Govern i Dret a una bona Administració. El Rol de l’Oficina Antifrau de Catalunya”.

La intervenció de Xirau té com a objectiu explicar la raó de ser de l’Oficina Antifrau als participants del màster. Així, el director adjunt descriu el disseny institucional d’Antifrau i el seu marc normatiu. També n’exposa els principals processos i activitats, i per concloure convida a una reflexió sobre els elements de debat polític que l’afecten més directament.

Aquesta és la primera edició d’aquest màster que té com a objectiu formar personal altament especialitzat en la prevenció, el control i la reacció davant la corrupció. El màster servirà als alumnes per adquirir els coneixements i les destreses necessaris per detectar pràctiques d'administració corrupta, tant en el funcionament dels poders públics com dels agents privats que desenvolupen funcions públiques per delegació.

El màster l'imparteix la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l’Oficina Antifrau de Catalunya i té una durada biennal.