Jornada sobre Transparència en la Contractació Pública

2013 contractacio gispert alfonso pitarch

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha celebrat la Jornada sobre Transparència en la Contractació Pública al Parlament de Catalunya, organitzada amb la col·laboració de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública (OSACP).

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, conjuntament amb el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, i la directora de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública, Teresa Pitarch.

La ponència del cap de l'àrea de Legislació i Assumptes Jurídics de l'Oficina Antifrau, Òscar Roca, ha servit per fer reflexionar a l'audiència sobre l'impacte de la transparència en la qualitat democràtica i en l'actuació dels poders públics. Per altra banda, ha aprofundit en les recomanacions contingudes a l'Informe de l'Oficina Antifrau sobre Transparència i Accés a la Informació publicat el passat febrer. Descarrega't la síntesi de la ponència

2013 contractacio roca batlle gimeno

José María Gimeno, catedràtic de Dret Administratiu a la Universitat de Saragossa i president del Tribunal Administratiu de Contractes Públics d'Aragó, ha parlat sobre les possibilitats i els límits que tenim actualment quant a transparència activa i accés a la informació. Gimeno ha assenyalat, entre d'altres coses que "la transparència ha de ser una eina per millorar l'eficiència dels recursos públics" i que "algunes estimacions econòmiques consideren que la mala praxi en la contractació pública suposa el 1,5% del PIB d'Espanya". Descarrega't la ponència

A la taula rodona s'ha convidat a cinc experts a debatre sobre la transparència actual i real en la contractació pública a Catalunya: Juan Antonio Gallo, president del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic; Joan Burjats, subdirector general de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública; Joan Anton Font, secretari general de l'Ajuntament de Tarragona; Sílvia Espinosa, auditora de la Sindicatura de Comptes; Francesc Boixadós, president de la Cambra de Contractistes d'Obres a Catalunya. Tots ells han enfatitzat la necessitat de transparència com a potenciadora de la confiança dels ciutadans. El moderador d'aquest enriquidor debat ha estat Àlex Madariaga, expert en contractació pública i formador.

2013 contractacio taula rodona

La cloenda a les jornades l'han fet el director adjunt de l'Oficina Antifrau, Albert Batlle, i la directora de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública, Teresa Pitarch, que ha anunciat la propera publicació del Codi de principis de conductes ètiques per a la contractació pública, i ha afirmat que "la corrupció en la contractació genera sobrepreus, la qual cosa suposa un malbaratament de recursos públics". Albert Batlle ha conclòs l'acte dient que "l'aprovació de la Llei de transparència suposarà una revolució en la cultura administrativa del país".

Programa de la jornada