Antifrau centrarà el curs d’estiu en Gènere, poder i corrupció

El curs planteja una aproximació plural, amb experts de diverses procedències, disciplines i la introducció dels principals estudis que aporten dades rellevants sobre aquestes qüestions

Podeu seguir el curs d'estiu en directe des del següent enllaç

Curs d'estiu 2019 Gènere, Poder i Corrupció

6 de juny de 2019. El director d’Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, serà l’encarregat d’inaugurar el curs d’estiu, que se celebrarà el 3 de juliol a la Sala de l’Espai Francesca Bonnemaison. La jornada formativa es dividirà en dos blocs: el primer ocuparà la sessió del matí sota el títol “La influència del gènere en el fenomen de la corrupció”, el segon bloc tindrà lloc per la tarda i versarà sobre “Les dones i l’exercici del poder”.

Sovint s’han analitzat les relacions entre el fenomen de la corrupció i l’exercici del poder. Ara bé, els estudis que hi afegeixen la mirada des de la perspectiva del gènere són escassos i poc coneguts.

Explorar i analitzar les connexions entre el gènere, el poder i la corrupció, doncs, és el nucli de la jornada. Es pretén aprofundir en les principals raons de la diferenciació de conductes per raó de gènere i identificar-ne els seus efectes, tant en la propagació de la corrupció com en la feminització específica de les seves conseqüències. 

Es planteja una aproximació plural, amb experts de diverses procedències i disciplines i la introducció dels principals estudis que aporten dades rellevants sobre aquestes qüestions.

Tot plegat ens aboca a una reflexió compartida sobre el comportament de les nostres autoritats i decisors públics i dels operadors privats. I és que incorporar la mirada de gènere en el disseny i la posada en marxa de les polítiques públiques de millora de la integritat institucional pot fer-les més eficaces.

Els objectius del curs d’estiu són:

  • Analitzar les connexions entre gènere, poder i corrupció.
  • Aprofundir en les principals raons de la diferenciació de conductes per raó de gènere.
  • Identificar els efectes que generen les conductes diferenciades per gènere, tant en la propagació de la corrupció com en la feminització específica de les seves conseqüències.

Programa del curs d’estiu 2019 d’Antifrau. Gènere, poder i corrupció

Formulari d’inscripció al curs d’estiu 2019 d’Antifrau