L’Oficina Antifrau transmet la seva expertesa en la lluita contra la corrupció a estudiants peruans d’un màster en gestió pública

Joan Xirau i Jordi Tres durant la ponència

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha rebut la visita d’estudiants de l’Escola de Postgrau de la Universitat Peruana de Ciències Aplicades (UPC). Es tracta d’alumnes del Màster de Gestió Pública que participen en un seminari internacional en el que col·laboren l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.

El director de l’Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als estudiants de Perú que participen en el Seminari Internacional sobre Gestió Pública Avançada. El curs inclou visites a institucions catalanes per conèixer-ne de més a prop el seu funcionament. Així, el director adjunt d’Antifrau, Joan Xirau, i el cap de l’Àrea de Formació, Jordi Tres, han exposat als estudiants del màster els principals processos i activitats que desenvolupa la institució.

D’aquesta manera, Antifrau desenvolupa les seves funcions de prevenció en contribuir a la consolidació de professionals capaços d’adoptar mecanismes administratius que garanteixin pràctiques modernes de bon govern. L’Oficina Antifrau de Catalunya considera estratègica la col·laboració amb institucions i organismes internacionals que sumin esforços, ja que solament una acció conjunta i coordinada és eficaç contra un fenomen transnacional.