Inscripcions obertes per al Webinar sobre ‘Noves eines de seguiment informàtic i alertes en un entorn de dades per al control de la contractació pública local’
Webinar: ‘Noves eines de seguiment informàtic i alertes en un entorn de dades per al control de la contractació pública local’

12 d’abril de 2023. L’Oficina Antifrau de Catalunya amb la col·laboració del Consorci Localret, el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya organitza el Webinar sobre ‘Noves eines de seguiment informàtic i alertes en un entorn de dades per al control de la contractació pública local’, que se celebrarà dijous 27 d’abril de 9.30 a 11h. 

La contractació pública és, probablement, l’àmbit d’activitat del sector públic que més s’ha digitalitzat en les últimes dècades. En aquest àmbit és on més intensament s’ha produït la datificació de l’activitat pública: el procés de captar tots els aspectes de l’activitat i transformar-los en dades. Unes dades que, cada vegada més, són estructurades, obertes i accessibles a tothom, i, per tant, fàcilment reutilitzables i explotables per tots els operadors que intervenen en la contractació.

En aquest context, sorgeixen noves eines i noves alternatives que possibiliten un veritable salt qualitatiu en el control intern de la contractació, tant des de les perspectives de la legalitat i la gestió, orientades a millorar l’eficàcia i l’eficiència dels procediments i de la despesa pública, com també des del punt de vista de la integritat, una dimensió que ha anat cobrant més i més rellevància.

Tres projectes de tres ens públics convergeixen en aquesta evolució: la iniciativa del Consorci Localret per oferir als ens locals una eina de seguiment, control i planificació de la contractació; el llançament per l’Oficina Antifrau de Catalunya d’un projecte d’anàlisi de dades, que ha donat com a primer producte un estudi sobre sistemes automatitzats d’alerta en l’àmbit de la contractació pública, i la posada en servei, el passat 27 de febrer de 2023, de la nova Plataforma de Serveis de Contractació Pública de Catalunya, impulsada i dissenyada per la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Pública de Catalunya, conjuntament amb el Consorci AOC, sota la Direcció General de Contractació Pública.

En aquesta jornada es presentaran aquestes tres iniciatives i, així mateix, es posaran de relleu les sinèrgies que existeixen entre elles, que obren un immens ventall de noves possibilitats per a l’enfortiment del control de la contractació pública local. La directora adjunta de l'Oficina Antifrau, Begoña Ballvé, obrirà el webinari junt amb el director de Localret, Andreu Francisco.

Hi intervenen:

Joan Bosch, cap de l’Àrea de Contractació del Consorci Localret

Bruno González, cap de l’Àrea d’Anàlisi de dades de l’Oficina Antifrau de Catalunya

Josep González, cap de l’Àrea d’Eines de Contractació Electrònica de la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Pública de Catalunya, i Vicky Millan de la Rosa, cap del Servei d’e-Contractació al Consorci AOC

Formalitzeu la vostra inscripció