Guides

Jos aguesta denominacion eth Burèu Antifrauda balhe ressorses qu'an per objectiu èster aplicades en entoratge professionau o organizatiu tàs quaus son destinades. Se pòden presentar jos diferenti formats: guides, listes de comprovacion, infografies, casi resolvudi, eca., mès tostemp damb era pretension darrèra dera aplicabilitat.


Guia entara gestion des conflictes d'interès

Guia entara gestion des conflictes d'interès

Aguesta guida presente ua seguida d’estruments entà gerir es conflictes d’interès, classificades en tres grani grops segons l’objectiu que perseguissen laguens eth paradigma dera prevencion de risqui: estruments de deteccion de conflictes d’interès, estruments de gestion e estruments entà garantir l’eficacitat des anteriores. Era fin de gerir es conflictes d'interès ei evitar quinsevolhe biaix ena decision publica que prene un servidor public, provocat pr'amor qu'eth jutjament professionau s'age vist afectat per un conflicte entre eth interès particular e eth déuer public.Guia entara integritat ena contractacion publica

Guia entara integritat ena contractacion publica

Era fin de gerir es risqui entara integritat ena contractacion publica d’ua institucion ei garantir qu'es recorsi e era capacitat de decision s’empleguen entath «compliment e realizacion des fins institucionaus», en tot priorizar l’interès public sus es interèssi privadi. Aguesta guida preten facilitar as institucions publiques l’analisi des pròpris risqui, atau coma es estruments e recorsi de besonh entà amiar a tèrme un prètzhèt preventiu en aguest encastre concrèt dera gestion publica.


Guia per enfortir la integritat institucional

Guia per enfortir el sistema d’integritat institucional (en catalan)

La integritat d’un ens públic és el resultat de l’actuació diària de totes i cadascuna de les persones que treballen dins o per a aquella organització: des de la persona que n’exerceix la màxima representació (conseller, alcalde, president, director, etc.), fins a qualsevol empresa privada que ofereixi un servei públic per compte d’aquella organització, passant per qualsevol dels empleats.


Elaborar un codi de conducta. Orientacions per a Institucions Públiques

Elaborar un codi de conducta. Orientacions per a Institucions Públiques (en catalan)

La cultura ètica organitzativa és, juntament amb la professionalitat en la gestió pública i la gestió dels riscos de corrupció, una de les tres línies estratègiques del sistema d’integritat institucional d’Antifrau. Els codis de conducta poden ser una eina valuosa per alinear les accions de qualsevol organització i la de les persones que hi treballen amb els principis, valors i normes que els són aplicables.


Identificar i gestionars els riscos de corrupció

Identificar i gestionars els riscos de corrupció. Orientacions per a directius públics (en catalan)

Aquesta publicació pretén alertar els organismes públics de l’existència de riscos de corrupció i de la necessitat d’identificar-los i gestionar-los adequadament, de forma integrada i sistemàtica, en el marc dels sistemes propis de cada organisme. Qualsevol directiu és responsable també de les conductes inapropiades que puguin produir-se en els serveis al seu càrrec.


Recomanacions als partits polítics

Recomanacions als partits politics (en catalan)

Antifrau reclama als partits polítics, en un document de vuit pàgines enviat a totes les formacions que es van presentar a les eleccions del 21 de desembre de 2017, la incorporació en els seus programes de mesures concretes per gestionar els conflictes d’interès com a una de les principals fonts de risc de corrupció i modificar la regulació actual del règim de declaracions d’interessos.