Antifrau presenta DialÈtic, un nou servei d’acompanyament davant dilemes o problemes de naturalesa ètica orientat a l’individu com a servidor públic

La presentació, que tindrà lloc el proper 25 d’octubre a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, va dirigida a tots els servidors públics de Catalunya

Durant la sessió es donarà a conèixer aquest nou espai i es debatrà sobre ètica professional pública de la mà del filòsof Txetxu Ausín i dels participants en la prova pilot de DialÈtic

DialÈtic

7 d’octubre de 2022. L’Oficina Antifrau de Catalunya presentarà un nou servei que ofereix, als servidors públics, un espai de reflexió i sensibilització en matèria d’ètica aplicada a la gestió pública: DialÈtic. La jornada, que tindrà lloc el proper dimarts 25 d’octubre de 9.30 a 11 h a la seu de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC)- entitat que coorganitza l’acte de presentació de DialÈtic- va dirigida a tots els servidors públics de Catalunya.

DialÈtic inclou un canal de consulta on es poden adreçar aquells dubtes o dilemes ètics que sorgeixen en el dia a dia de l’activitat professional que, si no es gestionen adequadament, poden arribar a posar en risc la integritat institucional. Així mateix, ofereix continguts especialitzats, càpsules autoformatives, exemples de dilemes ètics i altres continguts relacionats amb l’ètica i la integritat públiques. El servei complementa l’assessorament fins ara disponible a Antifrau i pretén contribuir a l’impuls de la confiança ciutadana a partir de l'enfortiment de la cultura ètica organitzativa de les institucions públiques.

La jornada s’iniciarà amb la benvinguda del director de l’EAPC, Ismael Peña-López, i del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno. Tot seguit, el president del Comitè d’Ètica del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Txetxu Ausín, pronunciarà la ponència “Deliberar per a aprendre i millorar: parlem d’ètica als serveis públics”.

La presentació de l’espai DialÈtic, que inclou un servei de consulta, continguts especialitzats, càpsules autoformatives, exemples de dilemes ètics i altres continguts, anirà a càrrec del director de Prevenció de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Òscar Roca, i de la tècnica de Prevenció d’Antifrau, Anabel Calvo.

Acte seguit, tindrà lloc la taula rodona “De la reflexió individual a l’enfortiment de la integritat de les organitzacions” amb representants de tres de les institucions que han participat a la prova pilot de DialÈtic: Marta Neila, de la Fundació Autònoma Solidària; Carles Anson, de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; i Begoña Ballvé, de l’Ajuntament de Mollet. Moderarà la taula el cap de l’Àrea de Formació de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Jordi Tres.

El director de Prevenció de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Òscar Roca, serà l’encarregat de cloure l’acte.

DialÈtic es posa en marxa després d'un treball de conceptualització i preparació dels continguts i recursos, i d'una prova pilot amb diverses institucions públiques. La millor manera de conèixer les seves possibilitats és fer-ne ús en aquells recursos que més puguin resultar d'interès i acompanyament en les reflexions ètiques professionals que sorgeixen quotidianament.

Inscriu-te

Programa