Antifrau participa en el projecte d’enfortiment institucional de la Procuradoria dels Drets Humans (PDH) de Guatemala

Una delegació de la PDH ha visitat l’Oficina Antifrau per conèixer la institució i el seu funcionament

Durant la trobada, els representants d’Antifrau els hi han presentat l’Estudi sobre els vincles entre la corrupció i els drets humans que recentment ha publicat l’Oficina Antifrau amb l’Institut dels Drets Humans de Catalunya (IDHC)

Reunió entre els membres de Prevenció d'Antifrau i la delegació de la PDH de Guatemala

11 de novembre de 2021. L’Oficina Antifrau de Catalunya ha acollit aquest matí la visita de la delegació de Guatemala, formada pel procurador de Drets Humans de Guatemala, Jordán Rodas; la directora de Cooperació i Relacions Internacionals de la Procuradoria de Drets Humans, María Gabriela Mundo; i la directora de Programes i Projectes de la Fundació d’Antropologia Forense de Guatemala (FAFG), Nancy Valdez.

El director de Prevenció d’Antifrau, Òscar Roca, ha rebut la delegació guatemalenca junt amb el cap de Formació, Jordi Tres, i les tècniques de Prevenció Elisenda Escoda i Anabel Calvo. Amb l’objectiu d’enfortir les capacitats i coneixements dels funcionaris públics de les institucions vinculades a processos d’anticorrupció, accés a la justícia i participació ciutadana a Guatemala, Roca ha explicat el funcionament de l’Oficina Antifrau de Catalunya als representants de la PDH. Durant la reunió els membres d’Antifrau també han presentat l’Estudi sobre els vincles entre la corrupció i els drets humans, que es va fer públic el maig de 2020, fruit de la col·laboració entre l’Oficina Antifrau i l’IDHC.

Aquesta no ha estat l’única col·laboració amb aquest projecte , ja que amb anterioritat ja s’han realitzat dues sessions de formació virtual a càrrec de membres de la Direcció de Prevenció: una sessió teòrica sobre ètica i integritat, i un taller pràctic sobre la gestió dels conflictes d’interès a les administracions públiques.

Aquesta trobada s’emmarca en el projecte de cooperació al desenvolupament “Enfortiment institucional de la Procuradoria de Drets Humans i de la Unitat d’Investigacions Especials per la investigació de casos de persones desaparegudes durant el conflicte armat intern de Guatemala” que coordina l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. Al projecte, que pretén donar recolzament als processos d’enfortiment de la democràcia i la transparència a Guatemala, també hi participen l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i la Secretaria de Govern Obert.