Antifrau col·labora amb l'Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) en la formació sobre integritat i transparència de directius públics en el Cicle de Gestió Pública Aplicada
La directora adjunta d’Antifrau ha presentat la sessió ‘Ètica, integritat institucional i mesures anticorrupció’, emmarcada en un cicle formatiu que organitza l’EAPC destinat a persones titulars de secretaries generals i sectorials dels Departaments de l’Administració de la Generalitat, amb l’objectiu d’assentar i d’impulsar bones pràctiques en la gestió pública
24 de febrer de 2025. La directora adjunta de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Olinda Anía, ha intervingut en el Cicle de Gestió Pública Aplicada per a directius de l’Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) amb la ponència titulada 'Ètica, integritat institucional i mesures anticorrupció'. Aquesta sessió s’emmarca dins d’un conjunt de formacions destinades a secretaris generals i sectorials amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en la gestió pública.
Durant la seva intervenció, Anía ha exposat la importància de l’ètica i la integritat en les institucions públiques, així com les eines i mesures disponibles per combatre la corrupció. A més, ha destacat algunes de les dades més rellevants del recent publicat Baròmetre 2024 'La corrupció a Catalunya: percepcions i actituds ciutadanes', aportant una visió actualitzada de l’estat de la qüestió.
En aquesta jornada també hi ha participat el director de Prevenció de l’Oficina Antifrau, Òscar Roca, qui ha aprofundit en les funcions de prevenció de l’Oficina, fent especial èmfasi en la importància del suport a la integritat i la seva promoció dins l’administració pública. A més, ha posat el focus en la necessitat de prevenir els conflictes d’interès com a mesura essencial per garantir la transparència i el bon funcionament de les institucions.
Per concloure la sessió, el cap de Formació de l’Oficina Antifrau, Jordi Tres, ha dinamitzat un taller participatiu centrat en la identificació i gestió dels conflictes d’interès. Aquest espai pràctic ha permès als assistents reflexionar i debatre sobre situacions reals i estratègies per abordar-les de manera efectiva.