L’OCDE publica la Guia per a la integritat en la contractació pública d’Antifrau
Aquesta eina és fruit d’un projecte de quatre anys de recerca, amb un treball de camp on han participat diverses institucions i que ha liderat Antifrau
La guia interactiva s’ha presentat en el seminari ‘Eines de gestió de riscos per a la integritat durant la pandèmia’, organitzat per l’Oficina Antifrau en el marc del Fòrum Anticorrupció i Integritat 2021 de l’OCDE
22 de juliol de 2021. L’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha publicat, a la secció d’Eines per a la Integritat Pública del seu web, la Guia per a la integritat en la contractació pública de l’Oficina Antifrau de Catalunya.
El conjunt d’eines d’integritat pública de l’OCDE ofereix recursos digitals de primer nivell mundial per gestionar i promoure la integritat pública. Desenvolupades i provades pels governs de l’OCDE i els socis seleccionats, les eines ofereixen suport als responsables polítics i professionals a l’hora d’afrontar els reptes quotidians de governança relacionats amb la integritat.
L’eina d’Antifrau esdevé una de les poques referències aplicades d’anàlisi dels riscos per a la integritat en la contractació pública i una de les dues úniques eines referenciades a nivell espanyol a l’esmentat “Integrity Toolkit” (per accedir-hi, cal introduir el mot ‘Antifrau’ al cercador de l’OECD Public Integrity Toolkit).
La publicació d’Antifrau pretén facilitar l’anàlisi dels propis riscos a les institucions públiques en matèria de contractació, amb l’objectiu de garantir que els recursos i la capacitat de decisió s’empren per al «compliment i realització dels fins institucionals», prioritzant l’interès públic sobre els interessos privats.
L’Oficina Antifrau ha presentat la guia a nivell mundial durant el seminari ‘Eines de gestió de riscos per a la integritat durant la pandèmia’ que ha organitzat Antifrau en el marc del Fòrum Anticorrupció i Integritat 2021 de l’OCDE el passat 25 de març. A la sessió, hi van participar la consultora de prevenció d’Antifrau i responsable de continguts del projecte Riscos per a la integritat en la contractació pública, Lara Baena; la tècnica de Prevenció de la institució anticorrupció catalana i coordinadora del projecte Riscos per a la integritat en la contractació pública, Anabel Calvo; i el sotsdirector de l’Institut de Ciències Socials de la Universitat de Lisboa, Luis de Sousa. En el marc d’aquesta sessió, l’Oficina Antifrau també ha presentat el document Prevenció de riscos en l’exercici de potestats públiques durant la crisi de la COVID-19.